Vacature Manager Engineering & Projecten Beverwijk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Bij SiccaDania worden met hightech machines, middels een uniek en gepatenteerd proces eiwitten gescheiden. Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe technieken en heb jij brede aansturende ervaring? Kom dan werken bij SiccaDania!

Jouw rol
Jij geeft leiding aan de vestiging Veendam, waar de engineering en het projectmanagement worden gedaan voor producten van SiccaDania. Specialistische kennis is waar de organisatie op draait en het bewaken en garanderen van een zeer hoge kwaliteitsstandaard heeft hoge prioriteit. Er zijn ook twee vestigingen in Beverwijk en Wezep. Jij zorgt samen met de plant managers in Beverwijk en Wezep voor een goede afstemming over processen, werkwijzen, standaarden etc. en brengt deze naar een hoger niveau. 

Aansturing en projecten
Dagdagelijks ben je bezig met de aansturing van de ca. 15 engineers en projectmanagers. De afdelingen inkoop en magazijn stuur je niet direct aan, maar vallen onder hiërarchisch overkoepelende aansturing van de CFO. Sales en service vallen niet onder jouw verantwoordelijkheid. Je geeft op ontspannen maar duidelijke wijze leiding aan de afdeling en bent verantwoordelijk voor de inrichting, efficiëntie, structuur en rust.

Er worden zowel ontwerp- als productietekeningen gemaakt voor een aantal grote projecten (complete installaties) per jaar en daarnaast een aantal kleinere (stand alone machines). Jij faciliteert en organiseert zaken zo dat de projecten op een optimale en efficiënte manier uitgevoerd kunnen worden. Je stelt in overleg met de medewerkers prioriteiten in het werk, bespreekt de planning en zorgt dat de beschikbare capaciteit efficiënt wordt benut. Tevens ben je een klankbord en spar je regelmatig inhoudelijk met je medewerkers. Indien nodig neem je ook de rol van projectmanager op je en werk je zelf mee. 

Tot slot ben je verantwoordelijk voor het motiveren en inspireren van de medewerkers om hen mee te krijgen in de ontwikkelingen van de organisatie. Jij zorgt in samenwerking met HR voor de juiste werving, ontwikkeling en opleiding van personeel en voert functionerings- en beoordelingsgesprekken. 

Ontwikkeling en processen 
Je bent actief bezig met de processen, structuren en werkwijzen primair voor de vestiging van SiccaDania in Veendam. Met jouw kennis en kunde zet jij de lijnen uit en bepaal jij de standaarden. Binnenkort wordt de overstap gemaakt van ERP pakket Navision naar Business Central, waar alle drie de vestigingen mee gaan werken. Deze transitie ga jij ondersteunen en geeft meteen de gelegenheid om alle processen en structuren kritisch te bekijken en te optimaliseren. Je legt deze vast en borgt implementatie en opvolging. Daarbij is de intensivering van de samenwerking van de verschillende vestigingen één van jouw focuspunten. Ook het consequent laten uitvoeren van ITP (inspection test plan) FAT (factory acceptance test) SAT (site acceptance test) is jouw verantwoordelijkheid.

Daarnaast is kennisborging een belangrijk thema. Het behouden van de zeer specialistische en unieke kennis die in de organisatie aanwezig is, is cruciaal. Jij stelt een plan op voor kennisoverdracht en -vastlegging. Onderdeel hiervan is het leveren van ondersteuning aan een gestructureerde tekeningenbibliotheek met standaardontwerpen binnen de SiccaDania groep. 

Standplaats: Beverwijk

Functie-eisen

•    Een afgeronde technische opleiding op HBO/WO-niveau, bij voorkeur werktuigbouwkunde, procestechniek of chemische technologie; 
•    Relevante leidinggevende ervaring in de machinebouw of procestechniek;
•    Ervaring met het optimaliseren en standaardiseren van processen en structuren ;
•    Gewend te werken met een ERP pakket;
•    Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Persoonskenmerken
Je bent een echte verbindende peoplemanager en weet door jouw enthousiasme en persoonlijke aanpak een inspirerende en motiverende rol binnen de organisatie te vervullen. Anderzijds sta je ook stevig in je schoenen, ben je besluitvaardig en doortastend. 

Uiteraard heb je uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt de stijlflexibiliteit om met verschillende gesprekspartners in alle lagen van de organisatie om te kunnen gaan. Je bent het gewend mensen op een positieve en sturende wijze te betrekken bij de optimalisatie van processen, afdelingen en systemen. Jouw analytisch vermogen en helicopterview stellen je in staat snel overzicht te krijgen en te zien waar verbetering mogelijk is. Je stuurt op kwaliteit en het continu verbeteren van processen en heb je de nodige vasthoudendheid om dit uit te voeren. 

Je gaat graag de uitdaging aan om samen met je collega’s verder te bouwen aan de organisatie. Vanzelfsprekend voel je je thuis in een internationale omgeving. 
 

Direct reageren op deze vacature

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Eindig niet onderop de stapel! Een opvallend cv verhoogd uw kans op een sollicitatiegesprek met 43%. Maak voor slechts 4,95 een prachtig cv met EasyCV!
  • Geen cv bij de hand? Mail de vacature naar uzelf en solliciteer later!