Werken in de financiële sector? Dit zijn de mogelijkheden

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Velen van ons weten vrij jong al in welke sector zij willen werken. Maar in elke sector zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Dit maakt het vaak moeilijk om een keuze te maken welke richting je precies op wil gaan. Op een gegeven moment kom je bij het moment dat je serieus moet gaan nadenken over je toekomst en je de keuze voor een opleiding moet maken. Het liefst loop je natuurlijk geen vertraging op tijdens een studie en stroom je gelijk door naar de ideale baan waar je jaren kan gaan werken. Maar helaas is dit in werkelijkheid vaak niet zo. Je zal vele richtingen moeten ontdekken om vervolgens er achter te komen wat je echt leuk vindt.

Administratie

Een welbekende richting binnen de financiële sector is de administratie. Elk bedrijf met zo’n 10 FTE heeft een werknemer in dienst die de financiële administratie bijhoudt. Hierbij komen onder andere vakken op het gebied van wetgevingen, kosten en belastingen kijken. Deze studie wordt ook wel moderne bedrijfsadministratie genoemd. Er is geen vooropleiding vereist voor moderne bedrijfsadministratie. Echter is het wel gewenst om voorkennis te hebben van de basis van het boekhouden. Indien je niet beschikt over deze kennis kan hiervoor een training worden gevolgd.

Wanneer je zeker weet dat je jezelf meer wil verdiepen op dit vlak is het mogelijk om na het afronden van deze opleiding door te stromen naar een aansluitende AD accountancy of Bachelor opleiding. Jouw mogelijkheden wat betreft het starten met een baan worden verbreed en je zal meer verantwoordelijkheid krijgen op de werkvloer.

Fusies en overnames

Wanneer je nog niet direct weet welke richting je op wil kan je kiezen voor de bachelor economie. Tijdens een master kan jij jezelf vervolgens verdiepen op een bepaald gebied zoals fusies en overnames. Een goede economische basis met sales skills zijn hierbij van belang. Je zal veel contact hebben met klanten en veel onderhandelingen moeten doen. Als je kiest voor deze richting staan er veel mogelijkheden voor je open. Je kan bijvoorbeeld bij een grote bank gaan werken maar er zijn ook kleinere bedrijven met bijvoorbeeld 5 of 10 FTE. Uiteraard is het leuk om bij een grote bank te werken maar dit kent ook zo z’n nadelen. Zo krijg je waarschijnlijk minder verantwoordelijkheid en begin je bij de basis. Bij een kleiner bedrijf werken is de kans groter dat je meer in het diepe wordt gegooid waardoor je veel leert. Wat beter en leuker is, ligt natuurlijk aan jouw interesses!

Hypotheekadviseur

Naast bovenstaande richtingen is hypotheekadviseur ook een populaire functie. Als hypotheekadviseur krijg je te maken met veel verschillende klanten en is het ook mogelijk dat je als hypotheekacceptant bij een bank aan de slag gaat. Deze acceptant checkt alle documenten die aangeleverd moeten worden bij het aanvragen van een hypotheek en bepaalt dan op basis van voorwaarden of er een hypotheek kan worden verstrekt. Het is een richting die niet heel veelzijdig is maar door vele toch als erg leuk werk wordt gezien.