Verhoog je kansen op een job door middel van social media!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

De functie van social media is over de jaren ongetwijfeld veranderd. De platforms worden op de dag van vandaag niet meer alleen gebruikt voor het connecten met anderen. Users kunnen er anno 2019 veel meer dingen uit halen; Facebook en Instagram onder andere, worden gebruikt als middelen om te shoppen, het nieuws te bekijken en om leuke events te spotten. Maar heb je diezelfde socials al eens overwogen als netwerk middel voor het solliciteren? Hier lees je hoe dat precies in zijn werk zou gaan!

LinkedIn

Facebook, Instagram; het zijn beide handige socials om rekening mee te houden bij het solliciteren. Maar heb je al kennisgemaakt met hun grote zus, LinkedIn?

LinkedIn is de meest voor de hand liggende rekrutering social platform, dat gericht is op het verbinden van werkgevers met potentiële kandidaten. Het is een eenvoudig, maar professioneel medium waarbij je je ervaring, overdraagbare vaardigheden en professionele prestaties weergeeft op je eigen profiel. Allemaal in de hoop dat je indruk maakt op de werkgever aan de andere kant!

Clean profile

Eerst en vooral is het hoogst belangrijk dat je LinkedIn profiel tip top in orde is. Werkgevers appreciëren complete profielen die veel vaardigheden en werkervaringen bevatten. Upload een professionele profielfoto en voeg er een interessante profielomschrijving bij. Heel belangrijk is dat je al je behaalde opleidingen en kwalificaties toevoegt. Daarnaast kan je ook je vaardigheden selecteren om de werkgever écht onder de indruk te maken.  

Toon interesse

Wees actief op het platform! Op LinkedIn verschijnen veel artikelen, persoonlijke verhalen en ideeën. Engageer je in de content die op je feed verschijnt door te liken, sharen en comments achter te laten. Als je heel betrokken en geïnteresseerd in een bepaalde sector wilt overkomen, is het ook heel goed om relevante bedrijven en organisaties te volgen.

Solliciteer

Last but not least; maak gebruik van de sollicitatie gelegenheden op LinkedIn. Veel werkgevers plaatsen openstaande vacatures op hun profiel, die nergens anders op het web staan. Vaak moet je hiervoor ook een motivatiebrief indienen dus doe je research, controleer of je profiel up-to-date is en ga ervoor!

Facebook en Instagram

Hoe kunnen de social media die je dagelijks gebruikt je kansen op een job verhogen? Uiteraard zoeken werkgevers niet uitsluitend op Facebook of Instagram naar potentiële kandidaten. Toch moet je rekening houden met wat je openbaar zet op je profiel! Veel recruiters en werknemers kunnen wel eens het Facebook profiel van een kandidaat bekijken om een ​​idee te krijgen van wie ze werkelijk zijn. Zorg er dus voor dat je profiel niet beklad is met controversiële statussen of crazy foto’s aangezien dit geen goede eerste indruk weergeeft.

Wat je wel kunt doen is, net zoals op je LinkedIn profiel interesse tonen in een bepaalde sector en posten over je carrière prestaties en werkervaringen in je loopbaanontwikkeling tot nu toe. Als werkgevers dit spotten, toont het aan dat je jezelf zelfs in je vrije tijd bezig houdt met je worklife en dit is voor werkgevers super aantrekkelijk! Voor meer informatie over social media gebruiken voor het solliciteren, bekijk deze pagina!