Vergroot je kansen op een baan met een studie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...

Ben je werkzoekende en weet je niet meer aan een baan te komen? Dan is het advies om een studie te volgen een waardevolle tip! Hierdoor heb je meer baangarantie. Hoe je dat het beste kunt aanpakken? Daar lees je hieronder meer over. Je kansen vergroten op een vaste baan door een studie te volgen telt niet alleen voor jonge werkzoekenden. Ook oudere werkzoekende kunnen nog gaan studeren.

Studies met kans op een vaste baan

Er zijn verschillende banen waar je tijdelijk kunt werken zonder een vast contract te hebben. Dit is tijdelijk handig om extra geld te verdienen. Uiteindelijk ben je beter af met een vaste baan. Hoe vind je een vaste baan en met welke studies maak je het meeste kans op een vaste baan? Natuurlijk wil je het liefst een baan met een goed salaris en toekomstperspectief. Dan is het verstandig om je te verdiepen in beroepen waar actuele vraag naar is op de arbeidsmarkt. Er zijn beroepen waar veel mensen op solliciteren door de hoeveelheid zelfde beroepskeuzes. Je hebt kans dat daarom een vacature gauw aan je neus voorbij gaat. Kies een beroep waar veel vraag naar is zonder dat daar een overdaad aan sollicitanten op af komt. Kies naar aanleiding van die wetenschap een studie. Je hebt op die manier meer kans op unieke vacatures waarbij de werkgever staat te springen om je een baan aan te bieden. Dat is beter dan dat er eindeloos geselecteerd kan worden, omdat er een overvloed aan sollicitanten zijn. Enkele goede studies met hoge baangaranties zijn:

  • Wo Economie;
  • Hbo elektrotechniek;
  • Wo Informatica;
  • Hbo bouwkunde.

Over het algemeen lijkt het erop of je met een hbo- en wo-opleiding de meeste kans op een vaste baan krijgt na je studie. Mogelijk wil je studies vergelijken voordat je een definitieve keus maakt. Om studies te vergelijken op hbo-, wo- of mbo-niveau kun je online verscheidene websites bezoeken. Als je kiest om een opleiding te gaan doen, let dan vooraf op de baangarantie die de studie aangeeft. Je kunt een jarenlange vaste keuze hebben voor een studie. Een studie waar je naar toeleeft, terwijl je na die studie geen kans hebt op een vaste baan. Kijk dan naar alternatieven, anders is het jammer van je tijd en geld. Prioriteiten stellen is belangrijk om je kansen op een baan te vergroten en bij het maken van een studiekeuze.

Lening aanvragen voor een studie

Het zou kunnen dat je in aanmerking komt voor een studiefinanciering. Mocht je geen recht hebben op een studiefinanciering, dan kun je een lening aanvragen. Let erop bij een lening aanvraag dat je verstandig leent. Mocht je twijfelen aan de betrouwbaarheid van een leningverstrekker, dan kun je altijd een financieel adviseur om hulp vragen. Deze moet vooraf wel duidelijk aangeven hoeveel het advies gaat kosten. Je kunt ook online advies krijgen via verschillende websites. Online een lening aanvragen is tegenwoordig heel eenvoudig. 

Ben je op zoek naar een vacature die aansluit bij je profiel en die toekomstperspectief biedt? Zoek dan bij vacaturebank Nederland op functie, plaats en provincie. Kies je ervoor om een vacature in je woonplaats te vinden? Dat kan natuurlijk! Je kunt online direct solliciteren. Je kunt gebruik maken van dagelijkse vacatures op social media zoals, Facebook en Twitter. Je krijgt een overzicht van de meest recente vacatures.

Ontwikkel jezelf door nieuwe ervaringen

Blijf in ontwikkeling door studies te volgen. Hierdoor krijg je meer ervaring en verhoogt je kennis. Uiteindelijk heb je meer baangarantie! Wees niet vies van baantjes waar je bijleert en waar je cv indrukwekkender door wordt. Je doel is om hogerop te komen dat begint in het algemeen bij de onderste trede. Geef de moed niet op, ook al lijkt een vaste baan vinden onmogelijk. Schrijf je in bij een vacaturebank waar duizenden vacatures staan. Neem rustig je tijd om deze vacatures door te kijken. Doordat je vacatures bekijkt kun je inspiratie opdoen voor een studierichting waardoor je uiteindelijk meer kans krijgt op een vaste baan.

Keuzes maken is lang niet makkelijk. Welk werk ligt je goed en welke opleiding past daarbij? Kun je het beroep voor langere tijd blijven doen en kun je er toekomstplannen mee maken? Allemaal terechte vragen die je af kunt vinken bij de zoektocht naar een vaste baan. Een stappenplan kan je verder helpen. Bedenk welk stappenplan het beste voor je werkt.

Studeren op oudere leeftijd kan!

Wanneer je al wat ouder bent kun je door maatschappelijke druk je weleens buitenspel gezet voelen. Toch kun je na bijvoorbeeld je vijftigste nog gerust een studie volgen. Je manier van leren bij het ouder worden ligt natuurlijk anders dan toen je jonger was. Daar moet je rekening mee houden, maar het ontneemt niet de kans om te leren. Je bent nooit te oud om te leren tenslotte! Ben je nieuwsgierig geworden naar mogelijkheden om te gaan studeren? Dan is de informatie van FNV voor ouderen boven de vijftig die willen studeren interessant? 

Ontdek je kwaliteiten, je intelligentie en verbaas jezelf over de mogelijkheden tot ontwikkelen die er zijn. Waarschijnlijk is het wel even wennen in het begin om weer te leren, maar dat leer je door ervaring. Opnieuw de banenmarkt op en jezelf leren presenteren met een zekerheid die vanuit jezelf komt, is snel aan te leren. Zelfvertrouwen krijg je door kennis en kennis krijg je door te leren. Doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen helpen je op weg. Zelfs als je net eind veertig en werkzoekende bent, kun je een gevoel hebben te oud te zijn voor een studie. Dat gevoel klopt in dit geval niet, want leren op ‘oudere’ leeftijd kan zeker wel. Ga je het studeren aan en grijp je de kans op een vaste baan? Kies dan een studie met een tempo die bij je past. Succes met je studie!