Met deze tips voor jouw cv word je op elke gesprek uitgenodigd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...

In de afgelopen maanden heb je talloze keren jouw cv uitgestuurd. Hetzij via email, een uitzendbureau of misschien heb je het op de ouderwetse manier langsgebracht. Toch heb je van al die sollicitaties niets terug gehoord. Als er een bedrijf is die je op de hoogte stelt van jouw sollicitatieproces, geven zij aan dat ‘jij het niet bent geworden’. Het is niet alleen vervelend maar zeker ook ontmoedigend. Je vraagt je dan af waar het aan ligt en wat je fout doet. Vaak gaan we dan alle andere factoren in acht nemen, behalve de belangrijkste; de cv.

Je cv is jouw visitekaartje

Met jouw cv laat je op een A4’tje zien wie jij bent. Het is jouw levensloop, dus verwerk je daarin alles wat je in de afgelopen jaren hebt meegemaakt en hebt gedaan, om jezelf te ontwikkelen. Met een goed cv maak je de lezer nieuwsgierig naar jou als persoon. Een werkgever bepaald meestal aan de hand van jouw cv (en motivatiebrief) of ze jou willen uitnodigen voor een gesprek.

Wat moet er in?

Ten eerste moet je weten wat er in je cv moet. Hou het simpel. Zorg in ieder geval dat de belangrijkste informatie zoals je contactgegevens, er in staan. Je kunt er altijd een stukje over jezelf schrijven, zodat de werkgever een beter beeld krijgt. Daarnaast benoem je jouw werkervaring, opleidingen en de kennis en vaardigheden die je hebt. Vergeet niet je overige activiteiten en interesses toe te voegen.

Sommige mensen kiezen ervoor om hun foto op hun cv te plaatsen. Dat is volkomen persoonlijk. Als je zeker wilt weten of jij dat ook moet doen kun je het opzoeken. Er zijn verschillende websites die je leren hoe je een goede cv kunt opstellen.

De opmaak

Nu dat je de belangrijkste gegevens er in hebt verwerkt, ga je de puntjes op de i zetten. Met andere woorden; je cv goed opmaken. Natuurlijk hoef je geen expert te zijn in photoshop. Als het maar professioneel is opgemaakt. Mocht je wel grafisch bekwaamd zijn kun je dat uiteraard terug laten komen in jouw cv. Zo ziet een werkgever direct jouw competenties. Wees niet bang persoonlijke elementen toe te voegen in je opmaak. Je wilt namelijk uitblinken tussen de rest.

Laatste tip. Verwerk de belangrijkste eigenschappen uit de vacaturetekst in jouw cv. Als de vacature aangeeft dat het bedrijf op zoek is naar iemand die stressbestendig is. geef dat aan. Doe je dat niet? Dan laat je unieke kansen aan jou voorbij gaan. Pas de bovengenoemde tips toe en kun je er zeker van zijn dat je voor de volgende sollicitatie op gesprek wordt uitgenodigd.