Solliciteren met gehoorproblemen? Schaam je niet!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...

Ben je op zoek naar een baan en heb je een gehoorbeperking? Laat je niet beperken door je slechthorendheid. Laat zien wat je in huis hebt en wees open over je gehoorprobleem. Eventuele drempels op de werkvloer en in het contact met werkgever en collega´s zijn niet onoverkomelijk.

Sollicitatiegesprek

Vergeet niet dat jij ook de keuze hebt om wel of niet voor een vacature te kiezen. Heb je interesse in een functie? Geef uitvoerig aan, eventueel met behulp van een tolk, waarom jij denkt dat je geschikt bent voor deze baan. Een positieve, zelfbewuste houding tijdens het sollicitatiegesprek helpt om je vaardigheden en prestaties naar voren te brengen.

Voel je daarna ook vrij om open en eerlijk te vertellen over je gehoorbeperking. Misschien heb je wel specifieke vaardigheden die, juist door je auditieve beperking, beter ontwikkeld zijn? Kun je je goed, en gedurende langere tijd, concentreren? Werk je vlot met je handen? Hoe is je visuele denkvermogen?

Als ervaringsdeskundige ben jij de persoon die proactief kan meehelpen om oplossingen aan te dragen voor alle uitdagingen op de werkvloer en eventuele ongemakken in de communicatie.

Heb je de functie gekregen? Gefeliciteerd!

Je nieuwe werkomgeving

Vraag je je af wanneer je je collega´s op de hoogte moet brengen van je gehoorprobleem? Maak je beperking niet groter dan het is maar wees duidelijk vanaf het begin. Als mensen weten dat je slechthorend bent, kunnen ze daar rekening mee houden. Leg uit wat je beperking precies inhoudt en wat de consequenties kunnen zijn voor je werkomgeving.

Heb je ondersteuning nodig?

Kun je goed liplezen? Laat dat weten en vraag je kersverse collega´s om je recht aan te kijken en duidelijk te spreken, dus niet te snel en niet te luid. Vraag je leidinggevende of je je werkzaamheden (deels) kunt uitvoeren in een lawaaivrije omgeving. Wellicht is er een aparte kamer aanwezig?

Heb je moeite met telefoneren? Misschien kan een collega de telefoontjes afhandelen zodat jij je kunt richten op klantvragen die binnenkomen via de e-mail? Ook kan er gekeken worden naar werkplek oplossingen in apparatuur. Zo zijn er aangepaste telefoons die extra versterking geven zodat je het wel goed kan verstaan.

Wist je dat er hoortoestellen bestaan met afstandsbediening waardoor die toestellen via Bluetooth met de telefoon in contact staan?

Ben je vaardig in gebarentaal? Zou het een idee zijn om een tolk gebarentaal uit te nodigen bij de wekelijkse teamvergaderingen om te tolken tussen jou en je collega´s?

Is je energieniveau nogal wisselend? Dat is niet meer dan vanzelfsprekend. Kom voor jezelf op maar altijd met behoud van een goede werkrelatie.

Conclusie

Heb je een vacature op het oog? Ga voor die droombaan en zet al je kwaliteiten in de schijnwerpers. Je gehoorbeperking is ondergeschikt en vormt geen struikelblok tijdens het sollicitatiegesprek. Ook hoef je je niet belemmerd te voelen op de werkvloer. Wees jezelf, heb vertrouwen en maak goede afspraken met je nieuwe werkgever en collega´s. Veel succes!