Het Maken Van Een Perfecte Cv; Zo Doe Je Dat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Loading...

Het vinden van een baan kan lastig zijn binnen elke beroepssector, leeftijdsgroep en niveau. Hiervoor heb je natuurlijk de vacaturebank, met een ruim aanbod in banen. Maar solliciteren is natuurlijk pas de eerste stap; jij wil uitgenodigd worden voor een gesprek.Met een goed cv kan jij direct laten zien wie jij bent, wat je kan en waarom een werkgever voor jou moet kiezen. In dit artikel vertellen wij jou hoe je een perfect cv kan maken en een goede indruk achterlaat.

Welke volgorde?

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke volgorde je aan moet/kan houden met een cv. Hierbij kan gekozen worden voor een chronologisch cv (werkervaring en vaardigheden van nu naar vroeger) of een vaardigheden cv, met een goed overzicht van competenties (ervaring met projecten opzetten). Dit is, in deze tijd, een perfecte manier om jezelf te presenteren.

Lay-out

Zorg voor een duidelijk cv, met een goed overzicht en een leesbaar lettertype. Een foto blijft altijd lastig…doe je dit er wel bij…of toch niet? Dit is helemaal aan jezelf ! Er mag tijdens solliciteren niet gediscrimineerd worden op verschillende zaken, zoals: leeftijd (bij een hogere leeftijd is het soms verstandig om dit weg te laten), uiterlijk, geslacht en zo verder. Om het overzicht te bewaren is het verstandig om je personalia op een rijtje, onder elkaar te zetten.

Ambities en vaardigheden

Boven je werkervaring kan je in een kort profiel, over jezelf vertellen. Hierin beschrijf je beknopt je ambities en vaardigheden en wie jij bent. De motivatie voor het solliciteren laat je hierbij achterwege, deze is voor in de motivatiebrief. Vertel hierin zo duidelijk mogelijk wat je zoekt, wat je wilt bereiken en hoe je dat bij het betreffende bedrijf tot stand ziet komen. Zo weet de werkgever of jij een geschikte kandidaat bent.

Werkervaring

Om je cv perfect te maken is het juist formuleren van je werkervaring belangrijk. Zorg wel dat dit relevante werkervaring is en geen krantenwijk van tien jaar geleden, tijdens het solliciteren voor een managersfunctie. Zet bij elke baan of functie een duidelijke taakomschrijving neer. Let op; niet alle vorige banen die je benoemt hoeven een directe match te zijn met de functie waarop je solliciteert. Ook nevenactiviteiten zijn belangrijk om te noemen, zowel als starter of ervaren werknemer. Dit opnemen in je cv kan namelijk veel waarde bieden en doorslaggevend zijn tussen de moordende concurrentie.

Tot slot moet een cv niet langer dan twee A4 zijn. Bij starters is dit vaak een enkele A4. Hoe je zo’n kort cv tot stand brengt? Zet alleen de relevante, waardevolle en belangrijke zaken beknopt neer, teveel informatie is niet altijd beter als het geen meerwaarde biedt. Daarnaast is een kort cv duidelijk voor de mogelijke werkgever. Helaas kom je bij grote stapels sollicitanten, niet snel door een volgende ronde omdat een te groot cv simpelweg niet geheel gelezen word. Een kleine tip; neem in de opmaak van je cv de kleur van je mogelijke werkgever op. Dit toont interesse en zorgt voor een positieve associatie van je cv. Iets wat men zal herinneren.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit of lukt het je niet om een mooi cv te maken? Bij EasyCV kun je binnen 5 minuten online een professioneel cv maken waar je mee opvalt! Je hebt al een mooi cv voor slechts 4,95.