Ben jij op zoek naar je droombaan? 3 tips!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Loading...

Elke dag met lol naar je werk. Fulltime bezig zijn met je passie. Dat wil toch iedereen? Zou jij je droombaan willen uitoefenen, maar heb je geen idee hoe je hem moet vinden? Je CV plaatsen en afwachten is misschien niet de beste manier. Maar je wil toch in een paar stappen naar je droombaan dus het is tijd voor actie. Met deze tips is jouw werkende leven binnenkort leuker dan je ooit had durven dromen!

1. Ontdek je echte passie

Je kunt nu wel denken dat je dolfijnentrainer wilt worden, maar heb je eigenlijk weleens zo’n dier van dichtbij gezien? Heb je al bedacht dat je dan waarschijnlijk ver van huis moet werken? En misschien kom je ook wel vervelende dierenactivisten tegen. Kortom, niet elke droombaan is daadwerkelijk een droombaan. Bedenk waar jouw passie ligt. Ga er eens goed voor zitten en visualiseer je leven mét droombaan. Hoe zien je dagen eruit? Met welk gevoel stap je elke dag in de auto, trein of op de fiets? En hoe leuk vind je het nog als het niet goed betaalt? Concludeer je dat je nog steeds blij bent met het idee van je droombaan? Dan heb je misschien je passie wel gevonden.

2. Denk groot

Misschien klinkt het nu een beetje vergezocht om diep in Afrika op zoek te gaan naar wilde vlinders en daar ook nog betaald voor te krijgen. Maar als jij iets écht wilt, dan is er altijd ergens iemand te vinden die jou een stap dichter naar je droombaan helpt. Beperk je niet tot je eigen stad of land en laat je ook niet leiden door de opleidingen die je nu op je naam hebt staan. De situatie zoals die nu is, is niet voor eeuwig. Je kunt je altijd laten omscholen, je kunt verhuizen en je kunt nieuwe mensen leren kennen. Kortom: alles is mogelijk.

3. Schakel je netwerk in

Zonder je netwerk kom je nergens. Roep tegen iedereen wat je droombaan is en dat je niets liever zou willen doen dan elke dag je met je passie bezig zijn. Wil je hovenier worden? Dan zoek je natuurlijk online naar hovenier vacatures, maar het is minstens zo effectief om tegen de buurman, je squashmaatje en de schoolpleinmoeder te vertellen wat je droom is. Dikke kans dat zij het nieuwtje verder verspreiden en dat het vanzelf bij iemand in de branche terechtkomt.

Zie jij jezelf al elke dag met de grootste lol naar je werk gaan? Dan heb je je droombaan gevonden. Nu nog de juiste vacature erbij en je nieuwe leven kan beginnen!