Wat is het nut van het behalen van certificeringen?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Loading...

Binnen de IT-wereld zijn er tal van certificeringen te behalen. Maar waarom zou je naast het feit dat je beschikt over een gedegen opleiding ook nog eens certificeringen behalen? Allereerst is het zo dat meer dan 90% van de werkgevers aangeeft dat het een voordeel is wanneer je beschikt over aanvullende certificering. Verder levert het vooral zeer nuttige kennis op voor de praktijk. Vergeet niet dat het ook gewoon leuk en fijn is om nog beter te worden in je vakgebied!

Carrière

Door het volgen van een IT training bereid je jouw carrièrekansen aanzienlijk uit. Wanneer je nog jaren voor de boeg hebt in de IT branche is het wel zo fijn als je doorgroeimogelijkheden hebt. Door het volgen van trainingen en het behalen van certificeringen creëer je jouw eigen baankansen. De technologische ontwikkelingen gaan hard en dat vraagt om mensen met de juiste kennis die ook bereid zijn zich te blijven ontwikkelen.

Voorkom achterstand

We noemden het net al, de ontwikkelingen in de IT branche gaan enorm snel. Door certificeringen te behalen en je te blijven verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen blijf je bij. Zo blijf je interessant voor werkgevers en zorg je er voor dat jij van toegevoegde waarde bent. Zeker wanneer je ZZP-er bent is dit van groot belang. Omdat je jezelf telkens opnieuw moet verhuren zal je telkens opnieuw moeten laten zien dat je beschikt over de juiste vakkennis.

Omscholing

Het is goed mogelijk om je te laten omscholen binnen de IT of zelfs van buiten de IT naar de IT-branche. Allereerst is het zaak om te inventariseren wat je huidige kennis en basisniveau is. Dit helpt om vervolgens de juiste keuze te maken voor de richting die je kiest. Dat kan bijvoorbeeld programmeur zijn of systeembeheerder; net wat beter bij je past en waar je interesse ligt. Vervolgens kun je kijken welke certificeringen en opleidingen je kunt volgen om je succesvol te laten omscholen. Welke keuze je ook maakt, technologie speelt op dit moment zo’n grote rol in onze maatschappij dat het altijd een waardevolle investering in jezelf is.

Wat de reden ook is om certificeringen te behalen binnen de IT-branche, het is geen verspilde tijd. Er zijn veel verschillende mogelijkheden waardoor er voor iedereen passende kennis te vinden is. Die ruime keuze kan best overweldigend zijn, dus laat je ook vooral inlichten door experts voordat je begint aan het behalen van een certificering!