10 onmisbare tips om je cv te verbeteren

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(3 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Loading...

10 onmisbare tips om je cv te verbeterenIn deze blog geven we tips om je cv nog beter te maken. Het is belangrijk om na te gaan of je gegevens wel compleet zijn of dat er misschien onnodige dingen in staan. Hieronder tien tips voor een top cv.

1. Social media accounts
Bij je contactgegevens kan je best een link zetten naar jouw LinkedIn profiel. Dit is immers jouw online cv. Een recruiter zoekt tegenwoordig steeds vaker naar profielen van kandidaten via social media. Zorg er dus ook voor dat je privéaccounts van Facebook en Twitter netjes zijn. Foto’s met bijvoorbeeld veel drank geven namelijk toch een bepaald beeld van je, en dat wil je misschien niet.

2. De lengte van je cv
Het is begrijpelijk dat je zoveel mogelijk ervaring wil delen in je cv. Bedenk wel dat een recruiter soms tientallen cv’s voor zijn neus krijgt. Is jouw cv te lang, dan is de kans groot dat die aan de kant wordt gelegd. Een cv van twee A4’tjes is in het algemeen prima. Dat eerste bijbaantje in de supermarkt is misschien toch niet meer heel relevant.

3. Strak en overzichtelijk
Een cv wordt snel gescand door degene die daar over gaat. Als het niet gelijk duidelijk is wat jij allemaal hebt gedaan en wanneer, ben je al in het nadeel. Zorg voor samenhang in de opmaak en maak gebruik van kopjes.

4. Wees eerlijk
Je houdt niet alleen het bedrijf voor de gek maar ook jezelf. Ga geen dingen verzinnen om jezelf beter over te laten komen. Dit komt waarschijnlijk een keer aan het licht en dan hang je. Wees ook eerlijk over een ‘gat’ op jouw cv. Dit is misschien een periode geweest dat je werkeloos of ziek was. Verklaar dit gat.

5. Zijn je hobby’s wel interessant voor de functie
Heerlijk op een zondagmiddag een boek lezen of bezig zijn in tuin. Dit kunnen je hobby’s zijn en hier is ook zeker niks mis mee. Toch moet je nagaan of hobby’s als lezen en tuinieren wel passen bij de functie. Hobby’s zijn het meest relevant als ze aansluiten bij de vacature.

6. Wel of geen foto
Bij sommige vacatures wordt er al gevraagd om een foto van jezelf toe te voegen. Sommige mensen vinden het toch wel gek om op uiterlijk te worden beoordeeld. Maar een foto van jouw is vaak op het internet zo gevonden. Wordt er gevraagd om een foto, zorg er dan voor dat het een nette en zakelijke foto betreft. Je kan voor het gemak ook twee versies maken van je cv. Eén met en een zonder foto.

7. Zet in de voettekst je naam: als je onderaan de pagina in Word dubbelklikt, kan je een voettekst neerzetten. Zet hier je naam en sluit de voettekst. Je naam verschijnt nu op alle pagina’s van je cv. Zo komt jouw cv nooit in de war met andere cv’s.

8. Mail je cv als pdf-bestand
Bij het opslaan van je cv heb je de keuze om je cv als pdf op te slaan. Bij een pdf verandert er niks meer in je bestand. Het ziet er dan ook nog eens netter uit. Zorg natuurlijk ook voor een versie van je cv die je wel kan wijzigen.

9. Laat je cv opvallen
Deze tip is niet van belang voor iedereen. Mensen die solliciteren voor een creatieve functie willen opvallen en laten zien wat ze kunnen. Dit kan door het gebruik van kleuren of een hele andere lay-out.

10. Schrijf correct Nederlands
Laat vrienden of familie je cv eens doorlezen. Doordat je zelf zo bezig bent met je cv, zie je op een gegeven moment de kleine spelfout niet meer zitten. Het zou heel zonde zijn als je deze cv dan opstuurt naar de recruiter.

Samen met onze vorige blog: ‘een goede cv opstellen? Wat mag er zeker niet ontbreken ‘ kan je een hele sterke cv maken.

Succes met het uitwerken en invoeren van de tips!