Hoe kun je een baan vinden?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar een baan? Zit je met vragen als hoe maak je nou eigenlijk het beste een cv? En moet je je direct bij uitzendbureaus zoals bijvoorbeeld Opus uitzendbureau inschrijven? Of is je alleen bij vacaturesites aanmelden genoeg? Heb jij geen idee hoe je het vinden van een baan moet aanpakken? Geen nood, in dit artikel geven je zo veel mogelijk informatie voor het vinden van een geschikte baan! Want of je nou opzoek bent naar een vaste aanstelling of wilt beginnen met een baan voor uitzendkrachten om zo de markt beter te leren kennen. Een goed begin is uiteraard het halve werk!

Begin met je cv

Het maakt niet uit of je wilt beginnen met een baan voor uitzendkrachten of een vaste baan. je hebt een cv nodig. Hoe je een cv moet samenstellen heb je waarschijnlijk wel op school geleerd. Maar hoe laat je jouw cv nou meer uitblinken dan die 100 anderen op de stapel? Hoe meer relevante zaken je op je cv hebt staan, hoe beter. Aan de hand van relevante ervaring is het immers gemakkelijker om jezelf te verkopen. Maar welke zaken zijn nou echt interessant om op je cv te vermelden? 

Stages en/of vrijwilligerswerk

Met stages, vrijwillig of voor je opleiding, kun je aantonen dat je al enige werkervaring in een bepaalde sector hebt. Bovendien kennen werkgevers binnen een sector elkaar meestal. Het zou dus ook zo kunnen zijn dat deze bij elkaar navragen hoe het zit met je vaardigheden en kennis. Dus heb je een goed gevoel over je stage? Dan zou je ook je stagementor kunnen vernoemen in je cv en wie weet levert zijn of haar lovende woorden jou wel een nieuwe baan op!

Extra cursussen en opleidingen

Heb je meerdere opleidingen afgerond of ben je nog steeds een bepaalde cursus aan het volgen? Zet deze dan zeker op je cv. Het volgen van extra cursussen toont aan dat je graag je horizon verbreed en nieuwe dingen leert! En deze geven bovendien je niveau van kennis aan.

Sociale vaardigheden

Ook jeugdbewegingen zoals scouting, toneel of het organiseren van evenementen zijn onderwerpen die je zeker niet op je cv moet vergeten. Bij jeugdbewegingen leer je namelijk veel sociale vaardigheden en ontwikkel je ook al eventuele organisatorische skills.

Correct taalgebruik

Let er naast het vermelden van alle relevante ervaring ook op dat er geen spelfouten in je cv staan en dat deze een verzorgde opmaak heeft. Vind je dit lastig? Laat je cv dan eens nalezen door een familielid of vrienden voordat je deze verstuurd.

Ga écht op zoek!

Alleen af en toe rond neuzen op vacaturesites zal je helaas niet aan een baan helpen. Selecteer daarom een aantal goede vacaturesites die goed bij de sector waar jij werk in zoekt passen, en gebruik de juiste zoektermen. Bij veel vacaturesites krijg je nadat je je hebt aangemeld alle relevantie vacatures voor jou binnen via de mail. Wel zo handig!

Blijf actief

Als je een paar maanden aan het solliciteren bent en je wordt maar niet uitgenodigd voor een gesprek dan is het verstandig om je plan te herzien. Laat iemand naar je cv kijken want wie weet zijn er punten die beter kunnen. Of misschien solliciteer je wel naar banen die te hoog gegrepen zijn voor jou op dit moment. Ook kun je de hulp van een uitzendbureau hiervoor inschakelen, zij zien vaak eerder wat er in bijvoorbeeld je motivatiebrief of cv beter omschreven kan worden. Maar hoe dan ook, zorg dat je ook tijdens het solliciteren bezig blijft met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een andere baan. En uiteindelijk zal je dé perfecte baan vinden voor jou!