Hoe pimp je je cv op: 3 tips

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

1.  Gebruik een cv builder

Velen mensen gebruiken de meest simpele lay-out voor een cv. Maar als je wilt opvallen bij een recruiter is het belangrijk eruit te springen met je cv, zowel inhoudelijk als het uiterlijk. Het is begrijpelijk dat je geen graphic designer bent of niet erg creatief bent waardoor je niet goed zelf je cv zou kunnen pimpen. Gelukkig kun je op het internet tools vinden waar jij gratis een moderne cv kunt maken. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en alles wordt voor je in elkaar gezet. Je bent niet beperkt aan één saaie template, maar kunt kiezen uit verschillende templates. En de volgorde van je cv kun je gewoon veranderen naar jouw wens. Ook kun je extra tekst toevoegen waarin je bijvoorbeeld iets over jezelf kunt vertellen. Is je cv klaar? Download je nieuwe cv gratis als pdf-bestand. Hoe simpel is dat?

2.  Knutsel zelf een cv in elkaar

Wil je liever je eigen fantasieën en creativiteit gebruiken? Dan is het ook mogelijk om zelf een cv op te pimpen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Adobe Indesign of Canva gebruiken. Je kunt elementen toevoegen als diagrammen, lijsten, vormen, illustraties en pictogrammen. Deze kun je vooral gebruiken voor je vaardigheden en hobby’s. De kleuren, vormen en opmaak ligt helemaal in jouw handen en je opties zijn eindeloos. Zo kun je jouw persoonlijkheid uitdrukken in de opmaak van je cv. Je weet nu hoe je je cv kunt oppimpen, maar weet je ook wat er precies in je cv hoort te staan? Lees gauw verder.

3.  Maak een cv inhoud

Om een cv te kunnen maken moet je natuurlijk weten wat er allemaal in een cv hoort te staan. De basisonderdelen zijn je personalia, werkervaring, en opleiding(en). Natuurlijk kun je veel meer relevante onderdelen toevoegen aan je cv. Dit zijn zowel:

  • Een portretfoto;
  • Introductie over jezelf;
  • Skills;
  • Stages;
  • Vrijwilligerswerk;
  • Cursussen;
  • Talen;
  • Referenties;
  • Hobby’s.

Om deze cv onderdelen mooi weer te laten geven kun je elementen invoegen. Voor vaardigheden kun je bijvoorbeeld balkjes implementeren die laten zien in hoeverre jij gevorderd bent in een bepaalde vaardigheid. Voor hobby’s is het leuk om dit in pictogrammen te laten zien in plaats van tekst. Voor je werkervaring kun je een creatieve tijdlijn toepassen.

Met deze sollicitatietips kom jij verder en kun je een te gek cv maken.