Nieuwe klanten werven? 3 tips!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...

Het is waarschijnlijk de grootste uitdaging van ondernemers: nieuwe klanten werven. De kans is klein dat jij als ondernemer iets biedt wat niemand anders ter wereld aanbiedt. Het is dus zaak om zelf actief nieuwe klanten te werven. Zeker in deze tijden waarin we steeds meer online actief zijn en dus ook online op zoek zijn naar producten en diensten is het belangrijk dat je hierop inspeelt als ondernemer. Om het je wat gemakkelijker te maken helpen we je graag op weg met onderstaande tips voor het werven van nieuwe klanten!

1. Kies een nichemarkt

Voor heel veel ondernemers is de online afzetmarkt behoorlijk verkleind de afgelopen jaren. Niet zo verwonderlijk door de groei van online aankopen. Hierdoor wordt het ook steeds moeilijker om hetzelfde aantal klanten binnen te halen met dezelfde mate van inspanning. De oplossing hiervoor is het kiezen van een nichemarkt. Een niche is een klein deel van een grote markt. Dat houdt dus in dat je de markt waarin je opereert kleiner maakt. Klinkt misschien tegenstrijdig, maar wanneer je specifieker bent en een specifiekere oplossing biedt voor het probleem van jouw doelgroep zorg je dat jij de beste keuze bent voor de klant. Een simpel voorbeeld aan de hand van snoepjes: stel dat je 1000 snoepjes hebt die je moet delen met 100 mensen. Dan krijg je 10 snoepjes. Wat nou als je 100 snoepjes moet delen met 10 mensen? Ook dan krijg je 10 snoepjes. Maar in het laatste voorbeeld heb je wel veel minder concurrenten. En dat betekent een grotere kans op nieuwe klanten.

2. Naamsbekendheid creëren

Zorg ervoor dat mensen jouw bedrijf kennen en weten wat je precies doet. Ga op beurzen staan en zorg ervoor dat men jouw logo en bedrijfsnaam onthoudt. Ben je actief in de sportbranche? Laat dan bijvoorbeeld bidons bedrukken. Maar ook online is het zaak te zorgen voor naamsbekendheid. Voordeel van online is dat je hiermee een groot publiek kunt bereiken. Dit kun je op meerdere manieren doen, maar een effectieve manier is door kennis te delen. Begin bijvoorbeeld met bloggen. Laat zien dat jij dé expert bent van jouw vakgebied. Mensen zullen veel eerder geneigd zijn om klant bij jou te worden als ze het idee hebben dat jij kennis van zaken hebt.

3. Zorg dat je hoog in Google staat

Ga aan de slag met Search Engine Optimization (SEO). Schakel een expert in of verdiep je in de materie en ga er zelf mee aan de slag. Door dit door te voeren zal je stijgen in Google. Sta je bovenaan of in ieder geval in de top drie, dan zal dit je via internet veel nieuwe klanten gaan opleveren.

Nieuwe klanten werven mag dan een grote uitdaging zijn, het is meer dan de moeite waard en als ondernemer zal je toch ook vooral genieten van deze uitdaging!