Flexwerken: wat houdt het in en waarom is het zo populair?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, de groeiende populariteit van flexwerken. Waar je voorheen solliciteerde voor een baan bij jou in de buurt, is dit tegenwoordig steeds minder belangrijk. Wanneer je in Amsterdam woont, zou je ook voor een baan in Rotterdam kunnen solliciteren! Veel bedrijven zijn in de afgelopen jaren overgestapt van vaste kantoorplekken, naar flexplekken. Dit betekent dat medewerkers niet langer een eigen werkplek hebben, maar dat ze deze zelf uit kunnen zoeken. Het gaat hierbij in het bijzonder om kantoorbanen. Ook bieden bedrijven met meerdere vestigingen vaak de mogelijkheid om bij een van de andere vestigingen te gaan werken, als deze bijvoorbeeld dichter in de buurt van je woning ligt. Heb jij flexwerken al eens overwogen?

Ook onder ondernemers is flexwerken populair

Niet alleen de medewerkers van grote bedrijven worden steeds vaker aangezet tot het gebruik van flexplekken. Ook voor ondernemers, zoals ZZP’ers en MKB’ers, is het gebruik van flexplekken interessant. Zij hoeven bijvoorbeeld niet langer een eigen kantoorruimte te huren, maar kunnen losse kantoorplekken op verschillende plekken huren. Hier kunnen zij vervolgens zelf aan de slag gaan, of hun medewerkers aan het werk zetten. Ideaal als je in Rotterdam woont, een afspraak hebt in Amsterdam en in de middag nog naar Utrecht moet. Aan het begin van de dag huur je een flexplek in Utrecht om hier in de middag alvast te kunnen werken.

Flexwerken in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht kan op verschillende manieren. Je zou bijvoorbeeld in een café kunnen gaan werken. Hier is het vaak echter luidruchtig, waardoor je wellicht zoekt naar een rustiger alternatief. In dit geval zou je een kantoorruimte kunnen huren! Op internet vind je handige websites waarop losse kantoorplekken te huur worden aangeboden. Je bepaalt hierbij zelf, voor welke periode je deze flexplekken afneemt. Dit kan voor een dag zijn, maar ook voor een langere periode.

Voordelen van het gebruik van flexplekken

Het voornaamste voordeel dat flexwerken je biedt, is het feit dat je niet langer afhankelijk bent van een vaste locatie. Het biedt je zodoende aanzienlijk meer vrijheid tijdens je werkdag! Daarbij is flexwerken vaak goedkoper, dan het aanhouden van vaste kantoorplekken. Een vaste kantoorruimte vergt veel meer ruimte, wat logischerwijs extra kosten met zich meebrengt. Dit is zonde, als blijkt dat de ruimte een groot deel van de tijd leegstaat.

Als nadeel van flexwerken zou kunnen worden aangevoerd dat je documenten en mappen met je administratie altijd los mee moet nemen. Anderzijds wordt dit steeds meer opgelost, doordat men vaker voor een online administratie kiest. Wel zo makkelijk en van deze tijd! Kijk ook eens of flexwerken voor jou interessant kan zijn, als je op zoek bent naar een nieuwe baan.