Vacature Projectmedewerker Gebiedsgerichte Aanpak Landelijk Gebied Utrecht

  • Vakgebied: Projectondersteuner
  • Soort dienstverband: Tijdelijk
  • Aantal uur: 16-24 uur per week
  • Provincie: Utrecht
  • Plaats: Utrecht
  • Salarisindicatie: n.t.b.
  • Werkervaring: Ervaren
  • Plaatsingsdatum: 09 maart 2023
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

FlexIntens verbetert organisaties door het tijdelijk versterken van teams met flexibele professionals. Het vereenvoudigen van het werk, van organisatieonderdelen, van hele organisaties en van ketens staat daarbij centraal. De mensen in ons netwerk zijn in staat organisaties te helpen met strategische heroriëntatie, het formuleren en afbakenen van doelen, het in kaart brengen en wegnemen van overbodige routines en het aanjagen, ontwikkelen en realiseren van slimme werkwijzen. Niet in de laatste plaats door het logisch ordenen van werkstromen, bijbehorende taakverdelingen, ondersteunende ICT en afspraken met andere partijen. Steeds als tijdelijk onderdeel van een team, altijd in het belang van de organisatiedoelen.

Functiebeschrijving

Voor de Provincie Utrecht zoekt Flexintens een Projectmedewerker Gebiedsgerichte Aanpak Landelijk Gebied voor 24-32 uur per week

Organisatie
Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie. 

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Landelijke Leefomgeving (LLO) dragen we bij aan een aantrekkelijk, vitaal landelijk gebied en een schoon en robuust bodem- en grondwatersysteem. Onze kerntaken zijn natuur (inclusief groene vergunningverlening), landbouw, water en bodem(-sanering). Samen met onze partners binnen én buiten de organisatie werken we aan een sterke verbinding tussen de natuur, de mensen en maatschappij, een duurzame landbouw en een robuust Natuurnetwerk. We versterken de leefbaarheid van het landelijk gebied door uit te gaan van de kracht van een gebied, en lokale initiatieven te ondersteunen. We zorgen vanuit onze teams met waterschappen en drinkwaterbedrijven voor o.a. waterveiligheid, aanpak droogtebestrijding en drinkwatervoorziening. En we geven uitvoering aan programma’s zoals Klimaatadaptatie, Bodemdaling en Agenda Vitaal Platteland.

Opdracht
Het team Projectmedewerkers Leefomgeving (PML) is op zoek naar een nieuwe collega die in staat is om pro-actief bij te dragen aan onze missie: “team PML zorgt voor soepele processen in projecten en programma’s en verbindt de mensen binnen het project/programma en met hun omgeving”. Wil jij ook graag meewerken aan onze resultaten in de Utrechtse Leefomgeving?

Het Rijk heeft op 10 juni 2022 de startnotitie voor het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) gepubliceerd. Hiermee heeft het Rijk een eerste inzicht in de opgaven voor het landelijk gebied gegeven. In de startnotitie NPLG wordt ingegaan op vijf hoofdopgaven voor het landelijk gebied: water en bodem, natuur, stikstof, klimaat (incl. bodemdaling) en landbouw. De in de startnotitie genoemde opgaven zijn in een aantal brieven van het Kabinet op 25 november jl. gedeeltelijk verder ingevuld en zullen de komende tijd samen met de provincies verder worden geconcretiseerd. Deze opgaven vormen de kaders voor het op te stellen Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG) waarvan de 1e versie in juni 2023 gereed moet zijn. Op basis van dit gebiedsprogramma kan aanspraak worden gemaakt op de bij het Rijk beschikbare gelden voor de transitie van het landelijk gebied.

Dit kan de provincie kan niet alleen. Hierbij hebben we het Rijk nodig en ook alle Utrechtse overheden, koepelorganisaties, branches en belangenbehartigers. Zij mogen wat van de provincie verwachten, maar de provincie verwacht ook het nodige van hen. Alleen samen kunnen we tot een effectieve en gedragen aanpak komen en de doelen bereiken.

Om dit mogelijk te maken is binnen de provincie Utrecht het programma voor de gebiedsgerichte aanpak landelijk gebied (GGA-LG) ingericht met twee teams: het team Gebiedsgerichte Aanpak (GGA) en het team Beleid en Uitvoering met elk hun eigen coördinator.

Jij gaat primair de gebiedsgerichte (externe) aanpak ondersteunen. Je werkt daarin nauw samen met de projectmedewerker die meewerkt bij het team Beleid en Uitvoering. Een derde projectmedewerker maakt jullie ‘team’ compleet. Zij kan jullie ondersteunen in ook meer praktische zaken. In die gevallen geef je deze ‘backofficer’ concrete werkinstructies.

Jij gaat je vooral bezighouden met de volgende werkzaamheden:

– Inhoudelijke ondersteuning van de Coördinator Gebiedscoördinatoren.
– Overleggen (maken van verslagen, opstellen agenda’s, bijhouden actielijst):

– GGA overleg

– Klankbordgroep Provinciaal Gebiedsprogramma

– Voorbereiden en ondersteunen bij de communicatie: o.a. webinars, nieuwsberichten intranet plaatsen.
– Ondersteunen van de financiën: werkinstructies Backoffice tav van verwerken facturen, opdrachten aanmaken (verplichtingen, aanbestedingen); zelfstandig analyseren en signaleren acties.
– Incidentele ondersteuning coördinatoren bij events e.d. , al dan niet in duoschap met Backoffice.

Werkinstructies aan de Backoffice richten zich bijvoorbeeld op:
– plannen van afspraken met meerdere (externe) personen.
– bijhouden @GGA-LG; vertaling naar vervolgacties.
– voorbereiden en organiseren van bijeenkomsten: o.a. locatie, uitnodiging / aankondiging, draaiboek.

Bovenstaande vraagt een zelfstandige manier van werken, creativiteit en flexibiliteit van jou als  projectmedewerker. Jij bent de ruggensteun van de coördinator GGA en in het algemeen spin in het web van de GGA.  

Functie-eisen

Eisen

1. Minimaal een afgeronde opleiding op mbo niveau 4 niveau;
2. Aantoonbare werkervaring met het werken in een programma- en projectenomgeving op het gebied van gebiedsgerichte aanpak landelijk gebied/stikstofaanpak;
3. Aantoonbare werkervaring met het werken binnen een overheidsorganisatie;

Wensen

4. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau 
5. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring als projectmedewerker/programmasecretaris, op het gebied van gebiedsgerichte aanpak landelijk gebied/stikstofaanpak) 
6. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectmedewerker/programmasecretaris binnen de overheid
7. Aantoonbare werkervaring met MS Office, MS-Teams, Sharepoint en een Content Management Systeem 

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden worden per opdracht of vacature in overleg besproken. Als intermediair staat FlexIntens voor het zorgvuldig bemiddelen van (tijdelijk) personeel binnen toonaangevende organisaties met een maatschappelijk relevant karakter om zowel organisaties als professionals daarbinnen te ontwikkelen. Zo dragen we onder andere bij aan de ontwikkeling van verschillende ministeries, uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en zorgorganisaties. Met een gemotiveerd team dat de markt en de mensen kent, streven we continu naar een professionele, maar toch informele dienstverlening die naar volle tevredenheid van alle partijen verloopt. Dit alles doen we vanuit onze kernwaarden kennis, daadkracht en vertrouwen.

Direct reageren op deze vacature

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Eindig niet onderop de stapel! Een opvallend cv verhoogd uw kans op een sollicitatiegesprek met 43%. Maak voor slechts 4,95 een prachtig cv met EasyCV!
  • Geen cv bij de hand? Mail de vacature naar uzelf en solliciteer later!