Vacature Administratief Mid-Office Medewerker Almere

  • Vakgebied: Overig
  • Soort dienstverband: Tijdelijk
  • Aantal uur: 32-40 uur per week
  • Provincie: Flevoland
  • Plaats: Almere
  • Salarisindicatie: 2000 - 2500 per maand
  • Plaatsingsdatum: 26 januari 2023
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Ruim 7000 mensen werken dagelijks via Start People bij diverse opdrachtgevers. Een juiste administratie is hierbij cruciaal: immers onze flexmedewerkers moeten tijdig de correcte betalingen ontvangen en onze klanten moeten de juiste factuur ontvangen. Het administratieve werk is heel divers. Je gaat je bezig houden met de meer complexe administratieve vraagstukken voor onze klanten en flexmedewerkers. Zo ben je bezig met het maken van rapportages, verwerk je de maatwerk administratie voor klanten en behandel je salarismutaties zoals CAO wijzigingen, periodieken en ziekte uren en ben je verantwoordelijk voor het verwerken van complexe en grote aantallen mutaties.

Ook ben je bezig met klant specifieke zaken zoals het administreren van trainingen en het aanvragen van VOG’s en perspectiefverklaringen voor flexmedewerkers. Daarnaast ben je de vraagbaak voor onze collega’s op het gebied van CAO voor uitzendkrachten, wet- en regelgeving en complexe administratieve vraagstukken. En natuurlijk denk je altijd mee om de processen te verbeteren.

Je hebt veel contact met onze collega’s op de vestiging in het hele land en je speelt een cruciale rol in de tevredenheid van de klant en flexwerker. De administratief medewerker Midoffice is een veelzijdige en zeer afwisselende rol: geen dag is hetzelfde.
Je werkt in een nieuw team van 9 collega’s op ons hoofdkantoor in Almere. En onder begeleiding van de manager MidOffice sta je samen opgesteld om een 100% correcte administratie te voeren: first time right. Er wordt hard gewerkt, soms met deadlines en onder druk maar ook is er ruimte om gezellige dingen te doen met je collega’s.

Functie-eisen

·      Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar
·      Je hebt administratieve werkervaring.
·      Je bent dienstverlenend ingesteld.
·      Je hebt minimaal MBO 4 werk- en denkniveau.
·      Je kan zelfstandig werken, bent stressbestendig en je neemt verantwoordelijkheid.
·      Je werkt nauwkeurig en gestructureerd.
·      Je hebt uitmuntende kennis van MS Office en ervaring met MySolution is een pre (maar niet vereist; dat leren we je).

Direct reageren op deze vacature

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Eindig niet onderop de stapel! Een opvallend cv verhoogd uw kans op een sollicitatiegesprek met 43%. Maak voor slechts 4,95 een prachtig cv met EasyCV!
  • Geen cv bij de hand? Mail de vacature naar uzelf en solliciteer later!