Vacature Implementatiebegeleider Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging Amsterdam

  • Vakgebied: Overig
  • Soort dienstverband: Tijdelijk
  • Aantal uur: 32-40 uur per week
  • Provincie: Noord-Holland
  • Plaats: Amsterdam
  • Salarisindicatie: n.t.b.
  • Werkervaring: Ervaren
  • Plaatsingsdatum: 06 juli 2022
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

1 januari 2023 treedt de Omgevingswet (Ow) en Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking en de gemeente maakt zich klaar om deze nieuwe wetgevingen te omarmen. De afdelingen Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) in alle stadsdelen gaan vanaf 1 januari 2023 volgens de nieuwe wetgeving werken. Dit betekent dat de teams op de afdelingen met nieuwe processen en volgens een nieuwe werkwijze gaan werken.
Om het VTH-domein hier goed op voor te bereiden wordt dit vormgegeven in de implementatiestrategie; in deze strategie gaan we werken met implementatiebegeleiders voor de ondersteuning van de veranderingen van de OW en Wkb op de VTH-afdelingen binnen de stadsdelen. De implementatiebegeleiders zorgen voor aansluiting met elkaar en het project Ow en Wkb waarbinnen zij hun rol en opgave vervullen. De implementatiebegeleiders zijn hiermee, samen met de teamleiders, een belangrijke spil in de uitrol van de komende nieuwe werkwijzen binnen het domein VTH.
Het domein VTH is verantwoordelijk voor de uitvoering van een breed pakket aan wettelijke taken met grote impact op leefbaarheid, veiligheid, gezondheid, duurzaamheid van de stad. Vanaf 2018 wordt hierin nadrukkelijk als virtuele eenheid samen opgetrokken om zo te werken aan een verbetering van de profiel Projectmedewerker VTH, uitvoering, een snelle, transparante en eenduidige dienstverlening, waarbij rechtszekerheid en rechtsgelijkheid zijn gewaarborgd. Het domein staat voor grote uitdagingen: de implementatie van de Omgevingswet, de Wet private kwaliteitsborging, de VTH kwaliteitscriteria, met daarbovenop de almaar groeiende opgave om vanuit de uitvoering de balans in de stad te helpen bewaren.

Hoe ziet je rol eruit, wat ga je doen? Het meenemen van de werkvloer in alle aspecten van de veranderingen, die de introductie van de Ow en Wkb met zich meebrengen; dit betreft o.a. de nieuwe inrichting van het VTH-zaaksysteem, oefenen, theorie, etc. Samen met de stedelijke projectleider, teamleiders en andere implementatiebegeleiders ondersteunen van het centrale stedelijke startteam van vergunningverleners, administratief medewerkers en het startteam van Toezicht en Handhaving voor het verwerken van de eerste Ow en Wkb aanvragen na inwerkingtreding. Waarna samen met de stedelijke projectleider en teamleiders vormgegeven wordt aan de lokale (binnen de stadsdelen) implementatie van de Ow en Wkb (wat is nodig om de veranderingen succesvol te introduceren) binnen de gezamenlijke kaders en afspraken. De implementatiebegeleider(s) werken onder regie/aansturing van de stedelijke projectleider Ow en Wkb en vormen daarmee samen een team.

Daarnaast:
* Ondersteun je de feedbackloop naar de medewerkers en projectteam Ow en Wkb, waaronder het Leer- en Ontwikkeltraject;
* Signaleer je de concrete leerbehoeften bij medewerkers en het aanbieden van kennis en ondersteuning;
* Ondersteun je de implementatie van procesveranderingen Ow en Wkb; * Je bent de 1e aanspreekpunt voor medewerkers en waar nodig betrek je hen bij het vormgeven van de implementatieaanpak en de uitrol hiervan.

Functie-eisen

* HBO/WO werk- en denkniveau met een ;
* Meerjarige werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie in een soortgelijke rol;
* Je hebt kennis van de Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging;
* Je hebt aantoonbare werkervaring binnen het domein VTH;
* Affiniteit en ervaring met procesmanagement en veranderprocessen;
* Kennis en ervaring met de implementatie van veranderingen;
* Je hebt ervaring met projectmatig werken;
Dit betreft een tijdelijke functie/opdracht. Het is belangrijk dat je op korte termijn beschikbaar bent voor de gevraagde uren.

Direct reageren op deze vacature

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Eindig niet onderop de stapel! Een opvallend cv verhoogd uw kans op een sollicitatiegesprek met 43%. Maak voor slechts 4,95 een prachtig cv met EasyCV!
  • Geen cv bij de hand? Mail de vacature naar uzelf en solliciteer later!