Vacature Onderzoeker Maatschappelijke Jeugdvraagstukken Amsterdam

  • Soort dienstverband: Tijdelijk
  • Aantal uur: 24-32 uur per week
  • Provincie: Noord-Holland
  • Plaats: Amsterdam
  • Salarisindicatie: n.t.b.
  • Werkervaring: Ervaren
  • Plaatsingsdatum: 14 maart 2019
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Heb jij passie voor risicojeugd? En wil jij deze jongeren uitzicht bieden op een productieve plek in de samenleving? Heb jij daarnaast ervaring als (jeugd)onderzoeker? Lees dan nu snel verder, ter versterking van ons team zoeken wij een enthousiaste:

ONDERZOEKER MAATSCHAPPELIJKE JEUGDVRAAGSTUKKEN | NOORDA EN CO | AMSTERDAM | PER DIRECT | 24 – 32 uur | € 2500 – 3300 bruto per maand obv 40 uur

Noorda en Co
Noorda en Co is een klein bureau voor onderzoek naar en aanpak van maatschappelijke jeugdproblematiek met expertise op het gebied van innovatieve interventies gericht op de maatschappelijke integratie van risicojongeren. Noorda en Co is altijd op zoek naar nieuwe sociale routes die jongeren uitzicht bieden op een productieve plek in de samenleving. Daarvoor maken we gebruik van een combinatie van praktisch realisme, wetenschappelijke kennis en creatieve inzichten. Deze koppeling van invalshoeken zien wij graag terug in de samenstelling van ons team.

De functie van onderzoeker maatschappelijke jeugdvraagstukken
In jouw werk als onderzoeker bij Noorda en Co zal de focus komen te liggen op onderzoekswerkzaamheden in de verschillende praktijksituaties waarin wij actief zijn. Het gaat daarbij om dataverzameling (o.a. individuele interviews en focusgroepen), verslaglegging en met name ook analyse en rapportage van omvangrijke datacollecties bestaande uit kwalitatieve en kwantitatieve gegevens.

In het kader van de ontwikkeling van pedagogische buurtprogramma’s in kwetsbare wijken zul je een belangrijke rol hebben in het verzorgen van dialoogsessies tussen sociale professionals, vrijwilligers, ouders en andere bewoners. Je vertaalt de doelstelling van de bijeenkomsten in een praktisch programma met interactieve werkvormen, waarbij je oog hebt voor de groepsdynamiek en ervoor zorgt dat alle deelnemers in een veilig klimaat voldoende kunnen participeren. In deze sessies wordt toegewerkt naar de organisatie van sociale buurtactiviteiten waarbij jij in samenwerking met lokale partijen een ondersteunende rol zult vervullen. Daarnaast ga je aan de slag met de verslaglegging van alle elementen uit het buurtprogramma en zul je meeschrijven aan een boekpublicatie over de ervaringen en de resultaten die dat heeft opgeleverd.

Gezien de werkzaamheden is het enerzijds van belang dat je beschikt over goede onderzoekskwaliteiten en schrijfvaardigheden, maar is anderzijds kennis over en affiniteit met de doelgroep ook een belangrijke vereiste. Noorda en Co staat voor samenwerking en we ondersteunen elkaar als team, maar je zult ook verschillende taken zelfstandig oppakken.

Wat zoeken wij in jou? 
Een afgeronde relevante sociaalwetenschappelijke opleiding is vereist. Daarnaast is jouw ervaring als jeugd onderzoeker onmisbaar. Omdat wij bij al onze innovatieve (onderzoeks)projecten toewerken naar een schriftelijk eindproduct is het van belang dat je beschikt over goede rapportage kwaliteiten. Verder heb je het vermogen tot reflectie over de relatie tussen straat, beleid en wetenschap en heb je een passie voor risicojongeren in kwetsbare wijken.

Wij zijn gevestigd in Amsterdam, maar omdat we onze projecten op verschillende plekken door het land uitvoeren is het handig dat jij beschikt over een flexibele instelling en een Rijbewijs B.

Wat bieden wij jou?
Natuurlijk krijg je hier ook wat voor terug. Je komt terecht in een uitdagende en dynamische werkomgeving in een team dat voor elkaar klaarstaat. Je krijgt de ruimte je te ontwikkelen op een breed aantal gebieden en je krijgt de mogelijkheid om een divers professioneel netwerk op te bouwen. Je krijgt een arbeidsovereenkomst van minimaal 24 uur en maximaal 32 uur met een bijbehorend marktconform salaris.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag onderdeel worden van ons team? Wij zien je sollicitatiebrief met bijbehorend cv en referenties graag tegemoet voor 30 maart 2019 via: info@noordaenco.nl.

Heb je nog vragen? Meer informatie over onze organisatie is te vinden via onze site: www.noordaenco.nl. Zijn je vragen specifieker dan kun je ook contact opnemen met Annelieke van Dijk (06-29453518).

Direct reageren op deze vacature

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Eindig niet onderop de stapel! Een opvallend cv verhoogd uw kans op een sollicitatiegesprek met 43%. Maak voor slechts 4,95 een prachtig cv met EasyCV!
  • Geen cv bij de hand? Mail de vacature naar uzelf en solliciteer later!