Vacature Senior Full Stack Developer Data Visualisatie DataPunt Onderzoek Amsterdam

  • Soort dienstverband: Freelance
  • Aantal uur: 24-32 uur per week
  • Provincie: Noord-Holland
  • Plaats: Amsterdam
  • Salarisindicatie: meer dan 4000 per maand
  • Werkervaring: Ervaren
  • Plaatsingsdatum: 15 maart 2019
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Functieomschrijving

Beste Freelancers,

Voor mijn opdrachtgever de Gemeente Amsterdam ben ik op zoek naar een Senior Full Stack Developer Data Visualisatie DataPunt Onderzoek voor 24 uur in de week. Deze opdracht is op interim basis en wordt beloond op uurbasis.

  • Startdatum: z.s.m. na gunning
  • Einddatum: 1 jaar na startdatum
  • Aantal uren per week: 24
  • Optie tot verlenging: ja
  • Het uurtarief is all-in

Functieomschrijving
Gemeente Amsterdam vraagt een Senior Full Stack Developer DataPunt

DataPunt is dé smart-city-data-infrastructuur die helpt gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Met de data-infrastructuur DataPunt bieden we vindbare en bruikbare gegevens over de stad als basis voor (big) data-analyse, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum (DevOps, Continuous Delivery) werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt.

DataPunt is onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS). OIS heeft binnen de gemeente een onafhankelijke positie, die vergelijkbaar is met het CBS binnen de Rijksoverheid. OIS valt onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van de burgemeester.

DataPunt bestaat uit 60 professionals die werken in 7 teams. Elk team heeft een eigen focus zoals o.a. het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security. Kwaliteit en veiligheid zijn van grote waarde bij alle teams in het ontsluiten van onze data.

DataPunt
Als Senior Full Stack Developer ontwerp, programmeer, test en implementeert de kandidaat het front-end gedeelte van de toepassingen. Ook werk je mee aan de ontwikkeling en verbetering van de infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van data in de gemeente Amsterdam. Je werkt aan iets wat echt impact heeft!

Via het dataportaal Amsterdam City Data stellen wij gegevens beschikbaar. Steeds meer – privacy gevoelige – gegevens maken wij beschikbaar. Dit stemmen we af op de behoefte in de stad. Zo bouwen we continu nieuwe (interactieve) kaartlagen, verbeteren we de functionaliteiten en zoekfuncties en zorgen we dat we data op een veilige manier ontsluiten. Op dit moment is het dataportaal met name geschikt voor professionals, zoals onderzoekers en uiteraard medewerkers van gemeente Amsterdam. Daarnaast ondersteunen we ontwikkelaars die gegevens gebruiken in eigen toepassingen.

Binnen het DataPunt werken we met de allernieuwste technieken. Bovendien onderzoeken we continu of we de juiste technieken gebruiken. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Samen willen we écht waarde toevoegen. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

Welke technieken gebruiken we?
DataPunt ontsluit data via ReSTful APIs, met microservices die in Docker containers draaien. De data API’s zijn geschreven in Python, met behulp van frameworks als Django en Flask. De security services zijn geschreven in Golang en Python met aiohttp. Voor dataopslag gebruiken we vooral Postgres en Elasticsearch. Onze CI stack bestaat uit Jenkins en Ansible, en wij deployen continu naar productie.
Onze Front-end ontwikkelaars coderen in Angular, React en Vue.js. Doelstellingen voor alle teams zijn 100% coverage, evenals secure programming.

Werkzaamheden
Als Senior Full Stack Developer Data Visualisatie ga je je bezighouden met:

  • Verbeteren van de data-infrastructuur van DataPunt, ontwerpen van generieke API’s, en meer aandacht voor datasets en linked data;
  • Opzetten van een datablog, met focus op datavisualisatie en codevoorbeelden;
  • Verbeteren en generiek maken van het Panorama-project, en helpen met het opnemen van dit project in SCORE (Europese samenwerking);

Ontsluiten van collecties van Stadsarchief met behulp

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatie-gestuurd werken in Amsterdam.

In Amsterdam wordt sinds drie jaar gewerkt aan een nieuwe infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van databronnen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Deze infrastructuur is de stedelijke voorziening voor toegang tot databronnen op een gestandaardiseerde en veilige manier en draagt de naam DataPunt.
Amsterdam City Data (data.amsterdam.nl) is de zichtbare interface die gegevens die ontsloten zijn via DataPunt op een gebruiksvriendelijke wijze presenteert. Onderdeel van DataPunt is ook een uitgebreide catalogus van de beschikbare databronnen en een analyseomgeving die het mogelijk maakt om met behulp van moderne methoden onderzoek en analyse uit te voeren. Een groot aantal databronnen is ook als REST API beschikbaar. Daarnaast worden ook toepassingen ontwikkeld waarmee binnen en buiten de gemeente informatie wordt verwerkt en ingezet in operationele processen.

Wat bieden we je?

  • Een unieke werkplek binnen de overheid waar je een grote bijdrage levert aan de toegankelijkheid van (privacy gevoelige) gegevens;
  • De mogelijkheid om met
  • Een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe ‘het beter kan’.

Meer weten over DataPunt?
Bekijk ons werk op https://data.amsterdam.nl/en op Github, via https://github.com/Amsterdam
Een deel van onze API’s kun je vinden via https://api.data.amsterdam.nl/api/
Wat vind je van onze code? Als je met ons in gesprek gaat, horen we graag wat je vindt. En natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw werk.

Eisen

  • Minimaal een WO werk- en denkniveau in de richting van technologie en data;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 10 jaar) als zowel front-end als back-end ontwikkelaar opgedaan;
  • minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 10 jaar) met de visualisatie van data in zowel een commerciële omgeving als in een overheidsinstantie;
  • minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 10 jaar) met digitale cartografie en geografische software.

Wensen

  • Ervaring met Python / Django;
  • Ervaring met historische cartografie;
  • Ervaring met (software) architectuur.

CV

Het CV dient te zijn opgesteld in het Nederlands, is minimaal 4 A4’tjes groot in Word-formaat en is voorzien van een goede motivatie. Genoemde eisen dienen duidelijk naar voren te komen uit het CV.

Aanmelden voor deze functie kan t/m 3 februari 2019.

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Groet,
Victor Stecher

Soort dienstverband: Deeltijd, Bepaalde Tijd, Freelance / ZZP

Salaris: €72,00 tot €73,00 /uur

Direct reageren op deze vacature

  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Eindig niet onderop de stapel! Een opvallend cv verhoogd uw kans op een sollicitatiegesprek met 43%. Maak voor slechts 4,95 een prachtig cv met EasyCV!
  • Geen cv bij de hand? Mail de vacature naar uzelf en solliciteer later!